Casatoriile intre soti de religii diferite, parteneri de religii diferite |
Casatoriile intre soti de religii diferite, parteneri de religii diferite |
Feb 26 2006, 11:20 PM
|
|
Membru de Onoare Group: Membru de Onoare Posts: 2,136 Joined: 8-December 05 From: 7Th Heaven Member No.: 16 |
Ce parere aveti despre casatoriile mixte? Cum ar trebui procedat?
Aveti cunostinta despre asemenea uniuni? Eu stiu , de exemplu, de cazul Reginei Maria a Romaniei: Ea protestanta,sotul ei Ferdinand I catolic, copiii ei ortodocsi. |
|
|
Mar 7 2006, 01:18 AM
|
|
Membru de Onoare Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 |
nu stiu.. cand am intrat aici.. m-am gandit asa: eu ort, el .. musulman (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ohmy.gif)
da-ti seama, blondi.. eu cu valul in cap ;D probabil mi-ar fi tare greu. |
|
|
Mar 7 2006, 04:25 PM
|
|
Incurabil Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 |
mama e ortodoxa iar tata catolic deci mi se pare super ok. de casatorit s-au casatorit la ortodocsi, iar eu si sora mea am fost botezate tot dupa religia ortodoxa. in schimb, am fost de mai multe ori intr-o biserica catolica decat in una ortodoxa.
|
|
|
kalua |
Mar 8 2006, 12:03 AM
|
Musafir |
Bunica mea catolica, bunicul ortodox. Pentru ca au avut numai fete, le-au botezat catolic. Daca ar fi avut baieti, ar fi fost botezati ortodox.
Surorile mamei, ambele catolice, maritate cu ortodocsi. O prietena de-a mea e protestanta, prietenul ei catolic. Se casatoresc la anul ecumenic. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
Mar 8 2006, 04:00 PM
|
|
Dependent Group: Membru Posts: 346 Joined: 6-February 06 Member No.: 190 |
mey,tata catolic,mama ortodoxa,eu ortodoxa convinsa,in sensul ca nu mi-ash schimba benevol religia,dar avantajul e ca sarbatoresc in unii ani, 2 zile de Paste! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
credeam ca e vorba de altceva,de pilda,nu m-ar fi deranjat sa ma marit cu un tzigan,[nu e cazul meu,ca-s maritata deja]daca e iubire,e suficient! singurul inconvenient la musulmani,ptr.noi,nu ptr.ei,e faptul ca tatal are drepturi depline la incredintarea unui minor! in final, o casatorie se bazeaza pe dragoste,nu?????????fazele cu religia le aduc popii si rudele,ca sa complice tot! |
|
|
Mar 10 2006, 12:59 AM
|
|
moderator Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
si io ca northstar.... sarbatoresc de cand ma stiu pastele de 2 ori. Frate-meu e botezat ortodox, cumnata-mea e catolica s-au casatorit la catolici fara problema ....
|
|
|
fortelady |
Mar 15 2006, 12:25 PM
|
Musafir |
am avut parte de o situatie- familie catolica (bunicii din partea mamei de langa Fatima; bunica - extrem de credincioasa); mama - credincioasa dar cu limite (nu e habotnica); tatal - aproape deloc dar botezat; copiii - nici unul botezat. cel mare inclina spre ortodoxie (avem des discutii despre religie...si despre Biblie in general); am sarbatorit Pastele la ortodocsi de nenumarate ori; la ei la catolici se sarbatoreste dar nu cu atat de mult fast ca la noi. e ciudat - dar consider ca, atat timp cat ambii parteneri sunt cu mintile deschise, se poate ajunge la un compromis (sarbatorim Pastele de 2 ori, toate sarbatorile... etc)
|
|
|
Mar 27 2006, 08:09 PM
|
|
Membru de Onoare Group: Membru de Onoare Posts: 2,136 Joined: 8-December 05 From: 7Th Heaven Member No.: 16 |
Intre catolici si ortodocsi nu exista diferente f mari,dar intre un budist si un crestin? sau un musulman si un crestin? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
Mar 28 2006, 03:03 PM
|
|
Incurabil Group: Membru de Onoare Posts: 1,328 Joined: 7-December 05 From: Constanta Member No.: 2 |
Pai ce, sunt diferente, de obicei una din parti renunta la religia lui si se converteste la cealalta.
Ma mut la budisti, ca imi place pozitia in sezut. |
|
|
ion |
Aug 17 2006, 02:59 PM
|
Musafir |
credinta adevarata uneste niste parti comune si exclude balasturile diferitelor religii.
suntem cu prioritate Terrieni - si credem in ceva superior - cu totii - si abia pa urma functie sector planetar. credinta in sine este pentru terrieni - universala. abia DUPA se adapteaza per sector. cine are pretentii de renuntare relijioasa numai la partener, ala nu-si merita partenerul. ala nu vrea echilibru, in casnicie, nu vrea echitate, ci o dictatura oarba nemernica - ce e mai degraba nociva credintei adevarate, decat dovada de fidelitate relijioasa. caci fanatismu politic il cheama tanda si p-ala relijios, manda. casatoriile mixte ar trebui sa fie un prim pas in favoarea universalizarii credintei. a unificarii de bun simt intre toate religiile, spre un echilibru. ce om, etnie sau relijie, ce politica de pa glob, ii 100% demn de exclus?! 100%?! sau 100% demn de urmat - universal... 100%... nu trebe selectat din fiecare? asta presupune un ptic mai multa rabdare, da ce-ati vrea - asa sa fac marile evolutii. |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 10th November 2024 - 02:42 PM |
|