Banii de buzunar ai copiilor |
Banii de buzunar ai copiilor |
Feb 5 2007, 08:37 PM
|
|
Dependent Group: Dependent Posts: 185 Joined: 8-December 05 From: Bucuresti Member No.: 27 |
eu am avut mereu "salariu" .. primeam 1 milion jumatate pe luna si nu mai vedeam alti bani .. nu stiu cat de bine a fost, da intotdeauna trebuia sa am grija sa imi ajunga si pentru scoala, si pentru distractii (eu mergeam la film cu colegii sau la un suc, nu prea ieseam la discoteca) si pentru orice alte nevoi mai aveam in afara de mancare, pe care o lua mami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .. salariu am inceput sa primesc prin clasa a IX a, pana atunci primeam si eu ratie zilnica de 50 d mii .. pana in clasa a XII a a crescut si rata lunara (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pana la 3 milioane.. dar am avut conditia ca mediile sa fie peste 9
acu .. muncesc pentru salariu |
|
|
Feb 5 2007, 08:51 PM
|
|
Membru de Onoare Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 |
mi se pare o prostie conditia 'daca inveti bine iti dau bani'. n-as face asta pentru nimic in lume.
|
|
|
Feb 6 2007, 04:38 PM
|
|
Doar eu.. Group: Membru de Onoare Posts: 1,133 Joined: 19-December 05 From: Peste tot.. Member No.: 120 |
Eu in liceu aveam cate 10-15 000 pe zi in caz ca nu uita tata sa ne lase(suntem 3 frati si ne lasa 50 000 la toti trei).In facultate imi dadeau cate 500 de mii pe saptamana si cand eram singura ma descurcam f bine cu suma asta,cand au venit fratii au mai inceput problemele...
|
|
|
Dec 24 2009, 08:50 PM
|
|
Tratabil Group: Tratabil Posts: 66 Joined: 7-August 09 From: Right behind you ! Member No.: 6,961 |
Eu cam ... 5 sau 6 lei (asta prin liceu), insa ...
Incepusem si eu usor ... Adica printr-a I-a 1 leu (dar pe atunci chiar insemna ceva ... nu-mi vine sa cred ca nu m-am gandit niciodata ca e putin). Oricum, la mine banii trebuiau impartiti la doi copii si cate 6 lei de fiecare (si eu si fratele meu) zilnic e ceva ... 240 de lei pe luna, plus abonamentele de autobuz ... (bineinteles, plus haine, jocuri pe calculator, mancare si ... toate celalalte) si bineinteles alte cheltuieli scolare (manuale si culegeri care trebuiau achizitionate). |
|
|
Feb 20 2011, 12:38 PM
|
|
Contaminat Group: Contaminat Posts: 16 Joined: 19-February 11 Member No.: 9,877 |
Eu in scoala generala aveam cam 4-5 lei la mine penu un corn si ce mai puteam sa imi iau , (imi era rusine sa ma duc cu pachetel) , acum e mai bine...
|
|
|
May 3 2012, 10:35 AM
|
|
Contaminat Group: Contaminat Posts: 2 Joined: 3-May 12 Member No.: 11,185 |
Al meu are 14 ani, u are o suma fixa, insa nici nu cheltuie asa in prostie. Daca azi are nevoie de 10 lei sau 50 poate sa ia.
|
|
|
Jun 23 2012, 01:38 PM
|
|
Contaminat Group: User Banat Posts: 2 Joined: 23-June 12 From: Arad Member No.: 11,280 |
Noi cred ca avem si noroc ca stam la tara, toti copiii vin cu pachetul dupa ei, fiica-mea nu trece pe langa nu stiu cate magazine in drumul spre scoala si inapoi, dupa cum spuneam, nici banii pe care-i primeste nu-i cheltuie. La scoala pot sa-si ia copiii bon pentru masa de pranz, ei nu-i trebuie acum pentru ca are doar o data la doua saptamani 2 ore dupa pranz si prefera sa-si ia tot ceva de-acasa. Dar daca de la anul va avea mai multe ore dupa-amiaza si va trebui sa manance la scoala, banii de mancare desigur ca nu vor intra la categoria bani de buzunar. Cred ca copii de o anumita varsta trebuie sa primeasca bani de buzunar, nu mult in limita posibilitatilor parintiilor. |
|
|
Aug 16 2012, 11:54 AM
|
|
Contaminat Group: Contaminat Posts: 6 Joined: 16-August 12 From: Bucuresti Member No.: 11,379 |
salutare
consider ca ar trebui sa se dea bani de buzunar cu masura. in primul rand datorita faptului ca cei mai multi, ii dau pe prostii si, doamne fersete, pe droguri si in al doilea rand ca daca o sa o duceti mai prost financiar, atunci copilul nu va intelege treabaa sta asa bine. eu, una nu am primit decat ocazional bani de pachetel si n-am murit. din contra, pot spune ca stiu sa apreciez banii si nici nu m-am apucat de vreo prostioara. asadar, totul cu masura! |
|
|
Aug 16 2012, 01:28 PM
|
|
V.I.P. Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 |
Copii pana la varsta de 10 ani nu au nevoie de bani de buzunar. Tot ce trebuie cumparat este cumparat de parinti: dulciuri, sucuri, inghetata,....
Nici pana la varsta la care copilul este la liceu nu vad de ce ar fi obligatoriu ca minorul sa aiba bani de buzunar. Scoala la care invata junioara mea nu are nici un magazin in preajma si chiar daca ar fi avut, poarta scolii este inchisa pana cand se termina cursurile, iar elevii nu au voie sa paraseasca curtea scolii pana cand nu termina orele. |
|
|
Aug 17 2012, 09:37 AM
|
|
make-up artist Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 |
Sunt de acord cu Teo. Eu zic ca parintii ar trebui sa le faca pachetel cu ceva sanatos si nu sa le ofere ocazia sa manance tot felul de tampenii.
|
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 12th November 2024 - 05:14 PM |
|