Ce condimente si plante folositi? |
Ce condimente si plante folositi? |
kalua |
Jul 26 2007, 09:42 PM
|
Musafir |
Mi-am facut inventarul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Condimente: sare marina grunjoasa pentru gatit, fleur de sel pentru salate sau sarat mancarea gata chimion chimion in cruce, intreg si macinat coriandru, intreg si macinat scortisoara, batoane si macinata batoane de vanilie garam masala asafoetida curry piper (negru, alb, rosu, roz, verde) condiment cu boia si niste plante (facut de mama unei prietene, folosesc intotdeauna la telemea la cuptor) curcuma (turmeric) cuisoare intregi si macinate tonka (seminte de Dipteryx odorata) pimento ienupar flori de nucsoara nucsoara seminte uscate de rodie sofran 5 condimente (condiment pentru bucatarie chinezeasca) cardamon verde si negru, intreg si macinat seminte de mustar alb si negru condiment pentru paine un amestec bulgaresc pentru carne tocata plus niste amestecuri de condimente pentru diverse curry-uri si masala. |
|
|
sorin |
Jul 28 2007, 12:14 AM
|
Musafir |
Adauga si Zaatar si Oragano!!
Sorin. |
|
|
Aug 9 2007, 10:19 PM
|
|
Contaminat Group: Membru Posts: 26 Joined: 9-August 07 From: italia Member No.: 2,014 |
Condimente si plante aromatice,folosite mai des de mine sunt: oregano,sofran,salvia,piper negru,paprika dulce,busuioc.
Imi cer scuze dar sunt noua pe acest forum,azi m-am inscirs. Din pacate nu prea cunosc bine engleza si am vrut sa modific mesajul initial dar vad ca am gresit...am adaugat acelasi mesaj inca odata. Cum se poate cancela sau modifica un mesaj? Va multumesc anticipat! This post has been edited by Maàt: Aug 10 2007, 09:17 AM
Reason for edit: Prin butonul "edit".
|
|
|
Oct 4 2007, 12:17 AM
|
|
Tratabil Group: Tratabil Posts: 150 Joined: 3-October 07 From: azi sunt aici, maine nu stiu...plecata undeva...(cu pluta) Member No.: 2,352 |
folosesc cimbru la greu... fripturile -indiferent de ca sunt la cuptor sau pe tabla sau pe jar- sunt presarate cu cimbru din abundenta... cartofii prajiti la fel... si aproape la toate mancarurile presar putin cimbru... am ajuns la concluzia ca sunt dependenta de cimbru (IMG:style_emoticons/default/blink.gif) (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
in rest folosesc: scortisoara(numai la prajituri) , coriandru (intreg si macinat),piper macinat si boabe, seminte de, boabe mustar alb, boia de ardei iute, oregano |
|
|
Dec 29 2007, 09:29 AM
|
|
V.I.P. Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 |
Si eu sunt "dependenta "de cimbru (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Mai folosesc piper negru macinat,amestec de condimente pentru friptura(pui,porc,cartofi),busuioc.... |
|
|
May 4 2010, 04:19 PM
|
|
Fondator eLady.ro Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Hmmm... Sa-mi amintesc ce condimente de gasesc prin borcanele si camara mea...
- scortioara - cuisoare - nucsoara - dafin - oregano - cimbru - cimbrisor - tarhon - piper rosu, alb, nergu, verde - chimen - ienibahar - salvie - ciuperic urechi de vint uscate - ciuperci porcini uscate - fileuri de ansoa - otet de mere, otet de vin rosu, otet balsamic - sofran - busuioc - coriandru seminte si frunze - boabe de mustar - boia dulce si iute - ardei iuti mici si uscati - cardamon - 5 arome (condiment chinezesc) - usturoi - chili - wasabi - marar - patrunjel - leustean - menta - ierburi de provence - ghimbir - curry - maghiran - anason - seminte de pin - usturoi - rozmarin Si cred ca mai sint... dar imi scapa acum. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
May 4 2010, 06:42 PM
|
|
Invincitus Group: Obsedat Posts: 959 Joined: 26-April 10 Member No.: 8,431 |
ce am in casa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
May 12 2010, 10:45 AM
|
|
Fondator eLady.ro Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Mi-am cumparat:
- cardamon verde - cardamon negru - kalonji (seminte de ceapa) - pudra de coriandru - tandoori masala - garam masala pulbere - garam masala (amestecul de condimente intregi) |
|
|
May 12 2010, 11:33 AM
|
|
V.I.P. Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 |
Si la ce le folosesti? Eu nici n-am auzit de ele (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Sunt in urma rau.
|
|
|
May 12 2010, 11:41 AM
|
|
Pai am niste retete prin cartile de bucate si ma pun pe experimentat. (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
|
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 12th November 2024 - 05:09 PM |
|